Gör egen granola på grillen!
Ett kul och annorlunda sätt att göra egen granola är att grilla på utegrillen! Prova du också!
Ingredienser
- Havregryn
- Mandlar
- Kanel
- Havssalt med lite kokosolja
- Jordgubbar
- Blåbär
- Honung
Gör så här:
Blanda ihop havregryn, mandlar, kanel och havssalt med lite kokosolja och placera detta i mitten av en stor bit foliepapper sprayad med olja. Vik ihop till ett knyte och låt stå på mediumvärme i cirka 10-15 minuter. Försök skaka om var tredje-fjärde minut med hjälp av en grilltång.
När granolan är färdig och har svalnat lite, häll upp en skål yoghurt och fyll på med granolan, jordgubbar och blåbär samt toppa med honung så har du en riktigt smakrik frukost!
Recept och bild: Bluegaz.se
Ätbara blommor i bakverk och sallader
Tips för att dekorera med ätbara blommor Vi brukar säga att vi äter med både ögat och gom så varför inte addera några vackra blommor till maten för att förhöja matupplevelsen? Garnera salladen eller använda som smaksättare. Nästa gång du plockar en bukett, använd...
Grillade marshmallow- och jordgubbsspett med chokladsås
Grillade marshmallow och jordgubbsspett med chokladsås arshmallows är jättegott att grilla och funkar perfekt som en grillad dessert. Går snabbt att tillaga och uppskattas av både stora och små. Gör så här: Trä på jordgubbar och marshmallows på...
Piadina med het bönröra
Piadina med het bönröra Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Fyll bröd med bönröra och stek i stekpanna. Piadina passar att äta när och var du vill, inne som ute. Ingredienser:(4 portioner)Tid: ca 20 min 1-2 finhackade schalottenlökar1 pressad...
Bliners med kräm på Västerbottenost® och löjrom
Bliners med kräm på Västerbottenost® och löjromBlinier är små boveteplättar, underbara och smarrigt goda som förrätt. Mums! Ingredienser: 20 Blinier (finns i frysdisken om ni inte vill göra egna)1 dl färskost1 dl Västerbottenost®1 dl smetana (eller creme fraiche)1...