Isbitar med blomblad

Imponera på din gäster genom att servera isbitar med ätbara blommor från trädgården eller uteplatsen. När isbitarna smälter flyter blommorna vackert i drinken. Det är enkelt att själv göra iskuber med blommor och det kommer definitivt att göra drinken extra god.

Gör så här – steg för steg
1. Fyll en iskubslåda med vatten (ungefär en tredjedel vatten).

2. Ställ i frysen.

3. Plocka ätbara blommor från din trädgård eller uteplats, som till exempel pelargoner, rosor, penséer eller krasse. Ta bort stjälken.

4. När isen har börjat frysa (efter ungefär en timma) lägg i en blomma i varje kub.

5. Fyll försiktigt på med vatten.

6. Ställ tillbaka i frysen.

7. Ta bort dem från iskubslådan efter ungefär 24 timmar.

8. Lägg dem i en plastpåse och förvara i frysen tills iskuberna ska användas. 

Vilka blommor kan jag använda för att göra isbitar till drinken?
Använd blommor i säsong. Exempel på ätbara blommor är: pelargon, klöver, rosor och pensé.

Lägg isbitarna i vinkylaren för att ge sommardrinken extra dekorativ.

Senaste

Smårätter

Smörpopcorn med Västerbottenost

Smörpopcorn med Västerbottenost

Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...