Isbitar med blomblad
Imponera på din gäster genom att servera isbitar med ätbara blommor från trädgården eller uteplatsen. När isbitarna smälter flyter blommorna vackert i drinken. Det är enkelt att själv göra iskuber med blommor och det kommer definitivt att göra drinken extra god.
Gör så här – steg för steg
1. Fyll en iskubslåda med vatten (ungefär en tredjedel vatten).
2. Ställ i frysen.
3. Plocka ätbara blommor från din trädgård eller uteplats, som till exempel pelargoner, rosor, penséer eller krasse. Ta bort stjälken.
4. När isen har börjat frysa (efter ungefär en timma) lägg i en blomma i varje kub.
5. Fyll försiktigt på med vatten.
6. Ställ tillbaka i frysen.
7. Ta bort dem från iskubslådan efter ungefär 24 timmar.
8. Lägg dem i en plastpåse och förvara i frysen tills iskuberna ska användas.
Vilka blommor kan jag använda för att göra isbitar till drinken?
Använd blommor i säsong. Exempel på ätbara blommor är: pelargon, klöver, rosor och pensé.
Lägg isbitarna i vinkylaren för att ge sommardrinken extra dekorativ.