Sockerfri snickerskaka

En drömmig kombination av fudge, jordnötskräm, salt karamell och choklad. 

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser för fudgen tills det är en klibbig deg. Sprid ut i botten av en brödpanna täckt av bakplåtspapper. Ställ i kylen.

2. Tillsätt alla ingredienser för karamellsåsen i en skål och värm upp i mikrovågsugn tills kokosolja bubblar. Rör om och låt svalna. Häll över fudgelagret och ställ i frysen tills karamellen stelnat.

3. Blanda alla ingredienser till jordnötskrämen, förutom kokosmjölet. Använd endast den tjocka delen av kokoskrämen. Blanda sedan i kokosmjöl om krämen är väldigt lös. Det ska bli en riktigt tjock kräm. Bred sedan över karamelllagret. Låt stelna i frysen. 

4. Smält chokladen och bred ut över kakan. Toppa sedan med lite riven choklad.  

    Ingredienser

    • 16 bitar
      Fudge:
      10.8 dl kokosolja
      1.6 dl kakaopulver
      1.2 dl Jordnötssmör
      0.6 dl fibersirap honung
      1 tsk vaniljextrakt
      Jordnötskräm:
      1 dl jordnötssmör
      2 dl kokosgrädde (den tjocka övre delen)
      2 tsk erythritol
      2 msk kokosmjöl
      1 tsk vaniljextrakt
      Karamell:
      (0,8 dl jordnötssmör
      4 msk kokosolja
      4 msk fibersirap
      E nypa havssalt
      Chokladtopping
      100g sockerfri choklad eller 85-90% mörk choklad

      Recept och bilder: The friendly fat company/ Swedishketo

    Senaste

    Smårätter

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...