Fluffig jordnötsmousse toppad med ett lager av karamell och krämig choklad.

Ingredienser

  • 6 portioner

    Mousse:
    1,2 dl jordnötssmör
    2 msk fibersirap honung
    4 msk kokosgrädde (använd endast den tjocka övre delen)
    3-4 msk erythritol
    1dl grädde
    4 äggvitor
    1 tsk citronjuice
    Karamell:
    0,8 dl jordnötssmör
    3 msk kokosolja
    0,6 dl fibersirap honung
    1 msk smör
    1 msk grädde
    Chokladganache:
    2/3 burk kokosgrädde (det tjocka på toppen)
    50g smält sockerfri choklad eller 85-90%


Gör så här:

1. Blanda jordnötssmöt, fibersirap, kokosgrädde, och 3 msk erythritol i en skål och vispa med elvisp tills det blir en kräm.

2. Vispa äggvitor med 1 msk erythritol och 1 tsk citronjuice tills att det blir ett stelt fluff. Du ska kunna vända skålen upp och ned.

3. Vispa grädden och vänd sedan ned grädden i äggvitorna samt jordnötskrämen och blanda till en mousse.

4. Fyll 4 glas med moussen och låt stelna i frysen i cirka 10 min.

5. Lägg i alla ingredienser till karamellsåsen i en skål och värm i mikron tills kokosoljan börjar bubbla. Blanda ordentligt med en sked tills det blir en slät sås. Låt svalna.

6. Smält chokladen till ganachen i mikron eller vattenbad. Låt svalna lite och blanda sedan med kokosgrädden tills det blir en slät chokladkräm.

7. Ta ut moussen ur frysen och häll över ett lager av karamell. Låt stelna ett par minuter i frysen och häll sedan över ett lager med choklad. Förvara sedan i kylen tills det är dags att servera. Toppa med lite riven choklad.

 Recept: The friendly company / Swedishketo

    Senaste

    Smårätter

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...