Sockerfri chokladglass med jordnötssmör och chocolate chip kakdeg

En riktigt smarrig och glass som är enkel att göra själv. Prova! Krämig chokladglass med jordnötssmör och bitar av chocolate chip kakdeg.

Gör så här:

1. Lägg äggulor och erythritol i en bunke och vispa så fluffigt det kan bli med en elvisp. Tar cirka 10 min.

2. I en separat bunke vispar du grädden lätt, låt den vara fluffig och lite lös, inte hård. Blanda sedan i den smälta chokladen och kakaopulver.

3. Blanda sedan försiktigt ned grädden i äggulorna med en slev. Vänd försiktigt så att du behåller så mycket luft som möjligt. Blanda i vodkan, detta för att glassen inte ska frysa får hårt.

4. Vänd försiktigt i jordnötssmöret. Blanda alla ingredienser till kakdegen och forma till en deg med händerna. Smula därefter ned bitar av kakdeg i glassmeten.

5. Häll smeten i en bunke av något slag som du kan förvara i frysen och låt den stelna över natten eller under dagen. Har du möjlighet så rör om i glassen ett par gånger under tiden.

    Ingredienser

    • Glass:

      5 dl grädde
      3 äggulor
      0,8 dl erythritol
      2-3 msk smält sockerfri choklad
      3 tsk kakaopulver
      2 tsk vodka (frivilligt)
      3-4 msk jordnötssmör

    • Kakdegsbitar:

      2,5 dl mandelmjöl
      1 msk kokosmjöl
      50g smör
      2 msk erythritol
      0,5 tsk vaniljextrakt
      30 g hackad sockerfri eller 85-90% mörk choklad.

    • Recept och foto:  The friendly fat company / Swedishketo

    Senaste

    Smårätter

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...