Sockerfri chokladglass med kakdegsbitar
Krämig chokladglass med jordnötssmör och bitar av chocolate chip kakdeg.
Gör så här:
1. Lägg äggulor och erythritol i en bunke och vispa så fluffigt det kan bli med en elvisp. Tar cirka 10 min.
2. I en separat bunke vispar du grädden lätt, låt den vara fluffig och lite lös, inte hård. Blanda sedan i den smälta chokladen och kakaopulver.
3. Blanda sedan försiktigt ned grädden i äggulorna med en slev. Vänd försiktigt så att du behåller så mycket luft som möjligt. Blanda i vodkan, detta för att glassen inte ska frysa får hårt.
4. Vänd försiktigt i jordnötssmöret. Blanda alla ingredienser till kakdegen och forma till en deg med händerna. Smula därefter ned bitar av kakdeg i glassmeten.
5. Häll smeten i en bunke av något slag som du kan förvara i frysen och låt den stelna över natten eller under dagen. Har du möjlighet så rör om i glassen ett par gånger under tiden.
Ingredienser
- Glass:
5 dl grädde
3 äggulor
0,8 dl erythritol
2-3 msk smält sockerfri choklad
3 tsk kakaopulver
2 tsk vodka (frivilligt)
3-4 msk jordnötssmör - Kakdegsbitar:
2,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
50g smör
2 msk erythritol
0,5 tsk vaniljextrakt
30 g hackad sockerfri eller 85-90% mörk choklad.
Recept The friendly fat company / Swedishketo
