Sockerfri chokladglass med kakdegsbitar

Krämig chokladglass med jordnötssmör och bitar av chocolate chip kakdeg.

Gör så här:

1. Lägg äggulor och erythritol i en bunke och vispa så fluffigt det kan bli med en elvisp. Tar cirka 10 min.

2. I en separat bunke vispar du grädden lätt, låt den vara fluffig och lite lös, inte hård. Blanda sedan i den smälta chokladen och kakaopulver.

3. Blanda sedan försiktigt ned grädden i äggulorna med en slev. Vänd försiktigt så att du behåller så mycket luft som möjligt. Blanda i vodkan, detta för att glassen inte ska frysa får hårt.

4. Vänd försiktigt i jordnötssmöret. Blanda alla ingredienser till kakdegen och forma till en deg med händerna. Smula därefter ned bitar av kakdeg i glassmeten.

5. Häll smeten i en bunke av något slag som du kan förvara i frysen och låt den stelna över natten eller under dagen. Har du möjlighet så rör om i glassen ett par gånger under tiden.

    Ingredienser

    • Glass:
      5 dl grädde
      3 äggulor
      0,8 dl erythritol
      2-3 msk smält sockerfri choklad
      3 tsk kakaopulver
      2 tsk vodka (frivilligt)
      3-4 msk jordnötssmör
    • Kakdegsbitar:
      2,5 dl mandelmjöl
      1 msk kokosmjöl
      50g smör
      2 msk erythritol
      0,5 tsk vaniljextrakt
      30 g hackad sockerfri eller 85-90% mörk choklad.

    Recept The friendly fat company / Swedishketo

    Senaste

    Smårätter

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...