Smarrig hjortronglass

En riktigt trevlig efterrätt efter en god middag, Den här efterrätten är smidigt att  göra i förväg och ta fram strax innan servering. 

Du behöver:

4 portioner

3 äggulor
2 dl socker
2 vaniljstänger
2 dl vispgrädde
100 g Västerbottensost®
3 äggvitor
200 g hjortron
50 g mandel

Gör så här

Vispa äggulor och 1 dl socker fluffigt i en bunke och ställ åt sidan. Riv Västerbottensost® fint. Gröp ur vaniljstängerna och blanda innehållet med grädden och vispa till grädden tjocknar. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner riven Västerbottensost® i äggvitorna. Blanda hjortron med det resterande sockret (1 dl) men spara några hjortron till dekoration. Vänd ner de vispade äggulorna i grädden. Vänd slutligen ner äggvitorna och hjortronen tillsammans med hackad mandel i smeten.

Häll upp i en form och låt stå i frysen under minst tre timmar. Ta fram 15-20 minuter innan servering och dekorera med hjortron.

Källa: Norrlandsmejerier

 

Växter & trädgård

Krans av penséer 

Krans av penséer 

En krans av penséer Den vackraste av kransar bunden av söta penséblommor i toner av blått och lila. Häng kransen på ytterdörren eller använd som bordsdekoration. Så här gör du en fin krans av penséer att hänga på dörren. Gör små buketter av penséer och fäst runt...

Mat & recept

Senaste

Smårätter

Smörpopcorn med Västerbottenost

Smörpopcorn med Västerbottenost

Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...