Piadina med het bönröra

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Fyll bröd med bönröra och stek i stekpanna. Piadina passar att äta när och var du vill, inne som ute.

Ingredienser:
(4 portioner)
Tid: ca 20 min

1-2  finhackade schalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning blandade bönor
1 tsk olivolja chili
1/2 hackad röd paprika
1/2 dl hackad persilja
1 tsk oregano
1 dl parmesanost grovriven
salt och peppar efter smak

1 frp 

 

Gör så här:
1.Stek lök och vitlök i olivolja på svag värme tills de blivit mjuka men inte fått färg. Häll ned bönorna och chilioljan i pannan. Krydda med oregano.
2. Addera paprika och persilja. Värm bönröran någon minut och ta stekpannan från spisen. Tillsätt riven Grana Padano och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chiliolja.
3. Tryck till bönorna med en gaffel så at de blir grovt mosade. Fördela bönröran på två piadinabröd och lägg över två bröd som lock. Tryck till lite lätt och skär i trekanter.
4. Skölj ur pannan. Hetta upp rikligt med Zeta Olivolja Classico i pannan och stek snittarna gyllenbruna på båda sidor. Servera med en god sallad.

Källa:Zetas.se

Red Snapper – tomatjuice och Gin

Tully XO Daiquiri – härlig Gin-drink

Fika & efterrätt

Drycker & smoothie

Helstekt oxfilé med potatiskaka och fyllda tomater

Smårätter

Huvudrätt

Senaste

Smårätter

Smörpopcorn med Västerbottenost

Smörpopcorn med Västerbottenost

Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...