Lyxbullar med hallon

Prova att baka dessa goda hallonbullarna! Receptet kommer från Säsongens Bästa, som är en branschorganisation som guidar oss i att välja svenskodlat när vi handlar. Vad passar då inte bättre än hallon bakade på svenska hallon? Mums!

Till: 16-20 bullar

Tid:1 timme + jästid ca 3 timmar

Deg:

25 g (1/2 förp) färsk jäst
1 dl strösocker
2 dl ljummen mjölk, 37 grader
1/2 tsk salt
ca 1 liter vetemjöl + mjöl till utbakningen
100 g rumsvarmt smör
4 ägg
Fyllning:
100 g smör
2 dl hallonmarmelad eller fast sylt
1 ägg
1–2 dl flagad mandel
Garnering:
2 msk florsocker
Färska hallon

Smula sönder jästen i en bunke.

Tillsätt socker och mjölk och blanda tills jästen löser sig.

Tillsätt saltet och 3 dl av vetemjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt den jäsa övertäckt ca 45 minuter.

Arbeta in smöret, delad i små bitar och äggen i den jästa degen.

Tillsätt vetemjölet i omgångar och se upp så att du inte får i för mycket mjöl, hellre lite kladdigt. Arbeta ihop till en smidig deg.

Jäs degen ca 1–1 1 /2 timme eller tills den har ökat till dubbel storlek.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen och kavla ut den till två rektangulära tunna kakor ca 55 cm x 35 cm.

Bred på smöret och marmeladen. Gör treslag, dvs vik degen två gånger, från den korta sidan. Kavla ut försiktigt och skär degen i 8-10 remsor.

Rulla ihop remsorna, inte för hårt, till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 45 minuter.

Värm ugnen till 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.

Grädda bullarna i mitten av ugnen, 10-15 minuter. Platta till bullarna med en spade om de rest för mycket.

Låt svalna utan bakduk. Garnera med siktat florsocker och färska hallon.

Hallonbullar. Foto: Säsongens Bästa

Receptet är bakat av matskribenten och författaren Lena Söderström och Lena tipsar om att degen behöver längre jästid än vanlig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek innan du bakar bullarna som bakas med en briochedeg.

Lycka till!

Senaste

Smårätter

Smörpopcorn med Västerbottenost

Smörpopcorn med Västerbottenost

Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...