Mumsig kebabsmörgåstårta

Kebabsmörgåstårtan är en spännande bladning mellan den svenska matkulturen och det orientaliska köket. En smakrik smörgåstårta där Pågens Hönökaka från västkusten möter den populära kebaben.  Med Hönökakan som bas varvas lager med köttfärs, hemmagjord kebabsås och salladstillbehör – en twist som piggar upp fredagsmiddagen och kan bli en frisk fläkt till fredagsmyset. Prova att göra din egen Kebabsmörgåstårta.

Keyyo och Zeinas Kebabsmörgåstårta

Ingredienser – 6 portioner:

6 skivor Pågen Hönökaka
800 g köttfärs
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Olja till stekning

Kebabsås:

1 dl majonnäs
1 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad eller riven
2 msk ketchup eller chilisås
Salt

Servering:

Sallad
Tomat
Gurka
Rödlök
Peperoni
Persilja
Chiliflakes

Gör så här:
Börja med att dela persikorna på hälften och pensla över dem med lite olivolja eller smält smör.
Grilla på medium-värme ca 4-5 minuter per sida.

  1. Stek köttfärsen och krydda med spiskummin, oregano, paprikapulver och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar. Låt färsen svalna.
  2. Blanda ihop ingredienserna till kebabsåsen.
  3. Skär tomat, gurka och rödlök i skivor.
  4. Lägg två Hönökakor mot varandra så att de bildar en cirkel. Bre på ett tunt lager kebabsås, lägg på en tredjedel av köttfärsen och grönsakerna.
  5. Lägg nästa två Hönökakor ovanpå fast med skarven åt motsatt håll, så faller inte smörgåstårtan isär. Upprepa lagerna av sås, kött och grönsaker.
  6. Avsluta med de två sista Hönökakorna med skarven åt samma håll som det understa lagret och lägg på fyllningen som tidigare.
  7. Toppa med ytterligare några klickar kebabsås. Dekorera med peperoni, persilja och chiliflakes.
    Källa & bilder: Pågens

Foto: Pågen

Foto: Pågen

Senaste

Smårätter

Smörpopcorn med Västerbottenost

Smörpopcorn med Västerbottenost

Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...