Groddar av mungbönor
Groddar av mungbönor är gott att ha i sallader, på smörgåsen, i tacos, i pastan eller varför inte i wokrätten? Du kan enkelt grodda dina egna groddar. Följ tipsen nedan.
För att göra egna böngroddar av mungbönor behöver du:
- 1 dl mungbönor (finns i de flesta i mataffärer).
- Groddburk
- Vatten
Så här gör du:
- Sänk ner dem i 70-gradigt vatten 20 sekunder innan du sätter igång med groddningen.
- Lägg mungbönorna i rikligt med vatten i ca 8-12 timmar, förslagsvis under natten.
- Sila bort vattnet och skölj mungbönorna. Lägg dem sedan i en groddburk (eller glasburk med duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
- Nu ska du skölja mungbönorna 2-3 gånger/dag.
- Efter 2-3 dagar är groddarna klara.
- Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar.
Du kan också grodda till exempel, linser, solrosfrön, rödbetor med flera.
Läs också:
Lycka till!