Groddar av mungbönor

Groddar av mungbönor är gott att ha i sallader, på smörgåsen, i tacos, i pastan eller varför inte i wokrätten? Du kan enkelt grodda dina egna groddar. Följ  tipsen nedan.

För att göra egna böngroddar av mungbönor behöver du:

  • 1 dl mungbönor (finns i de flesta i mataffärer).
  • Groddburk
  • Vatten
Gröna växter gullranka bild: Blomsterfrämjandet

Så här gör du:

  1. Sänk ner dem i 70-gradigt vatten 20 sekunder innan du sätter igång med groddningen.
  2. Lägg mungbönorna i rikligt med vatten i ca 8-12 timmar, förslagsvis under natten.
  3. Sila bort vattnet och skölj mungbönorna. Lägg dem sedan i en groddburk (eller glasburk med duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
  4. Nu ska du skölja mungbönorna 2-3 gånger/dag.
  5. Efter 2-3 dagar är groddarna klara. 
  6. Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar.

Du kan också grodda till exempel, linser, solrosfrön, rödbetor med flera.

Läs också:

Odla groddar inomhus

 

Lycka till!

 

Senaste

Smårätter

Smörpopcorn med Västerbottenost

Smörpopcorn med Västerbottenost

Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...