Grilla majs på fyra sätt
Att mumsa på en varm och knaprig majskolv under sommarkvällen, med en klick smör och flingsalt. Finns det något godare? Att se den härligt gula färgen få sina klassiskt snygga grillränder får det att vattnas i munnen. Mums!
Grilla färsk majskolv med perfekt resultat.
1. Tänd grillen och vrid alla brännare på gasolgrillen till max. Stäng locket och låt grillen värmas upp. Efter ca 5 min är värmen på 200-220 grader och klar att användas. Sänk därefter brännaren ungefär till hälften. Placera majsen på grillen. Börja på lägre värme men höj eventuellt värmen, efter ca 10 min är majsen klar. Om du vill snabba på grillningen går det att förkoka majsen innana.
2. Låt den svalna i ett par minuter. Obs! Låt den inte ligga för länge på grillen, då får du en seg och tråkig majskolv och förlorar den saftiga härliga upplevelsen.
Grillad majskolv med härligt rökig BBQ-glaze
En klassiker. Ta en liten skål och blanda 2 tsk honung, 3 msk bbq-sås, 1 msk olivolja, 1 tsk finhackad lök. De sista tre minuterna på grillen penslar du din majskolv med denna mustiga och rökiga glaze som sedan bryter av perfekt med den söta och saftiga majsen.
Grillad majs strösslad med parmesan
Grilla färsk majs och toppa med färskt riven parmesan! Efter majskolven svalnat lite blandar du smör eller margarin med riven parmesan. Pensla sedan kolvarna med parmesansmöret, ät och njut av den ostiga smaken i kombination med den knapriga och rökiga majsen.
Härligt rökig majssallad
För att ta din sommarsallad till nästa nivå rekommenderar vi på Bluegaz att grilla färsk majs, sedan skära av majskornen och låta det vara en av huvudingredienserna. Utöver denna visuellt vackra touch, får du även en djupare och mer autentisk smak. Detta tips kan du även använda för att höja nivån på dina tacos; stek eller grilla majskornen innan du lägger de i en skål till fredags-tacomyset.
Grillad majskolv doppad i socker och kanel
En efterrätt värd att prova åtminstone en gång i livet! Skapa en barnsligt god efterrätt av den redan söta majsen. Låt kolvarna svalna lite efter att du tagit av dem från grillen. Dela sedan majskolven i tre bitar. pensla med lite smör och doppa den glazeade majskolven i kanelsocker, dvs. en skål med 2/3 socker och 1/3 kanel.
Bilder och recept: Bluegaz