8 tips för färska jordgubbar

Vi har sammanställt några enkla tips om hur du bäst tar hand om jordgubbarna när du kommer hem från butiken, eller när du själv har plockat och skördat jordgubbar i trädgården hemma. Följ dessa fenomenala tipsen så kommer du att kunna njuta extra mycket av jordgubbarna i sommar!

Användbara tips för jordgubbar

  1. Ät jordgubbarna så färska som möjligt, gärna samma dag.
  2. Rumstempererade jordgubbar smakar allra bäst, ta därför ut dem från kylen i god tid innan de ska ätas.
  3. Satsa på svenska jordgubbar eftersom importerade bär saknar sötman och aromen som våra svenskodlade har, de måste ju plockas några dagar tidigare.
  4. Svenska bär behöver bara sköljas om det är jord på dem.
  5. Osnoppade jordgubbar håller längre. Om du ska äta dina gubbar dagen efter håller de bäst i kylskåpet, rensa dem inte i förväg utan vänta tills det är dags att äta dem.
  6. Har du jordgubbar över som ser lite tråkiga ut, skiva ner dem i en sallad eller mosa dem med lite socker till glassen.
  7. Frys in överblivna jordgubbar och använd som kalla smaksättare i sommardrinken.
  8. Sväng ihop en supergod jordgubbsefterrätt så här:
    Blanda 1,5 liter vaniljglass med en burk Mascarponeost, ca 250 g på ett stort. Blanda 1,5 liter vaniljglass med en burk Mascarponeost, ca 250 g på ett stort fat och toppa med färska jordgubbar.

Säsongens bästa Midsona.se

Senaste

Smårätter

Smörpopcorn med Västerbottenost

Smörpopcorn med Västerbottenost

Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...