Smarrig chokladbrownie med trädgårdsbär
Den här tårtan består av underbara, klassiska svenska bär. Dubbelt upp med bär, några som gräddas med kakan och några på toppen. Obs! Var försiktig om du toppar med bigarråer som har kärnor, då behöver tårtätarna varnas.
Så här gör du:
Dubbelt upp med bär, några som gräddas med kakan och några på toppen. Obs! Var försiktig om du toppar med bigarråer som har kärnor, då behöver tårtätarna varnas.
Till 6-8 bitar
150 g mörk choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl kakaopulver
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl råsocker
150 g smör
3 stora ägg
4 msk starkt kallt kaffe,
2 dl bär, t ex blåbär, hallon
Till garnering:
1 1/2 dl vispgrädde
3-4 dl blandade bär, t ex hallon, blåbär, körsbär, jordgubbar
1/2 msk florsocker
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
3.Hacka chokladen.
4. Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver, använd gärna ballongvisp. Blanda i kakao, strösocker och råsocker. Blanda i choklad.
5. Smält smöret i en panna utan att det tar färg. Häll smöret i en stor bunke. Låt det svalna ca 5 minuter. Vispa i äggen, ett i taget, använd gärna elvisp.
6. Blanda i kaffet. Vänd ner mjöl- och chokladblandningen och vispa ihop till en jämn smet.
7. Häll smeten i långpannan. Toppa med blåbär och eller hallon. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
Garnera kakan med vispad grädde och bär. Sikta över florsocker.