Grillad spetskål med Västerbottenost
Har du provat att grilla spetskål eller vitkål? Om inte prova! Extra gott blir det med Västerbottenost. Mums!
Ingredienser:
4 st mindre spetskål eller färsk sommarvitkål
Olivolja
2 dl olivolja
100 g Västerbottenost, riven
1 dl hackad mynta
1 msk hackad timjan
0,5 dl hackade hasselnötter eller pinjenötter
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Häll olivoljan i en skål, blanda ner Västerbottensost,® örter och nötter och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Dela spetskålen längsmed till två halvor. Pensla med lite olja runt om. Grilla kålen över direkt glöd tills den fått fin färg. Flytta över till indirekt värme och fortsätt grilla ca 10–15 min tills den mjuknat men fortfarande har spänst kvar.
Lägg kålen på ett fat och ringla över dressingen då kålen är varm så att osten smälter. Servera genast.
Recept: Norrmejerier
5 enkla tips för att hålla magen på gott humör på resan.
Sommarens resor kan komma med semestermage som ett ovälkommet sällskap. Här är 5 enkla tips för att hålla magen på gott humör på resan.5 tips för en lugn mage. Om du har planerat att resa bort i sommar kan det vara värt att ge magen lite extra uppmärksamhet denna tid,...
Krans av penséer
En krans av penséer Den vackraste av kransar bunden av söta penséblommor i toner av blått och lila. Häng kransen på ytterdörren eller använd som bordsdekoration. Så här gör du en fin krans av penséer att hänga på dörren. Gör små buketter av penséer och fäst runt...