Grillad spetskål med Västerbottenost

Har du provat att grilla spetskål eller vitkål? Om inte prova! Extra gott blir det med Västerbottenost. Mums!

Ingredienser:

4 st mindre spetskål eller färsk sommarvitkål
Olivolja
2 dl olivolja 
100 g Västerbottenost, riven
1 dl hackad mynta
1 msk hackad timjan
0,5 dl hackade hasselnötter eller pinjenötter
Salt och svartpeppar

Gör så här:

Häll olivoljan i en skål, blanda ner Västerbottensost,® örter och nötter och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Dela spetskålen längsmed till två halvor. Pensla med lite olja runt om. Grilla kålen över direkt glöd tills den fått fin färg. Flytta över till indirekt värme och fortsätt grilla ca 10–15 min tills den mjuknat men fortfarande har spänst kvar.
Lägg kålen på ett fat och ringla över dressingen då kålen är varm så att osten smälter. Servera genast.

Recept: Norrmejerier

Krans av penséer 

Krans av penséer 

En krans av penséer Den vackraste av kransar bunden av söta penséblommor i toner av blått och lila. Häng kransen på ytterdörren eller använd som bordsdekoration. Så här gör du en fin krans av penséer att hänga på dörren. Gör små buketter av penséer och fäst runt...

läs mer

Senaste

Smårätter

Smörpopcorn med Västerbottenost

Smörpopcorn med Västerbottenost

Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...