December är här och inled julen med att baka Rocky Road med popcorn och mörk choklad.
Kung Markattas version av Rocky Road är vegansk och en lite sundare variant av det klassiska julgodiset, med mörk choklad, nötter, torkad frukt och popcorn för krasighet. Enkelt, supergott och perfekt på julbordet eller när som helst du är sugen på något gott!!
Ingredienser
- 2 dl Kung Markatta Mandlar eller Hasselnötter
- 1 dl Kung Markatta Pumpafrön eller Solrosfrön
- 2 dl Kung Markatta torkad frukt (tranbär, russin, aprikoser)
- 3 dl Kung Markatta popcorn, poppade (eller rispuffar)
- 200 g mörk vegansk choklad (70% kakao)
Gör så här:
- Rosta nötterna och fröerna i en torr panna (valfritt men godare).
- Hacka större bitar av den torkade frukten grovt.
- Häll i de poppade popcornen i en större skål. Krasa sönder de lätt i näven så att de blir lite mindre. Spara ett par popcorn på sidan av för topping.
- Häll i nötter, fröer och den torkade frukten.
- Smält chokladen i ett vattenbad och häll ner i skålen.
- Vänd runt så allt täcks av chokladen och häll sedan allt i en ca 20×20 cm stor form täckt med bakplåtspapper.
- Använd en slickepott för att pressa ihop allting kompakt så att det håller ihop när chokladen stelnat. Toppa med lite krasade popcorn.
- Stoppa i kylskåpet eller frysen tills det stelnat helt.
- Vänd ut på en skärbräda och hacka eller bryt i mindre bitar.
- Servera i en skål.
Besök Kung Markattas hemsida för mer julgodis:
Bilder och text: Kung Markatta