Pizza Bianca med Västerbottensost® och löjrom
En av de godaste pizzorna med Västerbottenost och löjrom. God som huvudrätt eller varför inte en slice som tilltugg till middagsbjudningen med ett glas Cava. Bild: Norrmejeri
Du behöver:
Ingredienser:
Har du en färdigköpt deg så går det såklart lika bra. Hoppa bara över det momentet i det här receptet.
Ugnstemperatur 250 grader
Tid: 40 minuter
DEG
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
6 dl durumvete
5 dl vetemjöl special
OSTCRÈME
2 1⁄2 dl crème fraiche
eller mascarponeost
2 dl Västerbottensost®, riven
3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
TOPPING
150 g löjrom (stenbitsrom går också bra)
1 rödlök, finhackad
1 dl dill
1 dl crème fraiche
1 dl Västerbottensost®, riven
Ca 1⁄2 citron, finrivet skal
4 msk kapris
GÖR SÅ HÄR:
Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vattnet. Rör ner socker, flingsalt och olivolja. Tillsätt durumvete och vetemjöl lite i taget och knåda degen tills den är elastisk, i maskin eller för hand. Strö över lite vetemjöl och jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter. Dela degen i fyra och kavla ut tunt på ett mjölat bakbord.
Rör ihop ostcrèmen och bred ett jämnt lager över pizzorna. Ringla över olivolja, strö på salt och peppra. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ta ut pizzan och toppa med löjrom, rödlök, dill, crème fraiche, kapris och smulad Västerbottensost. Till sist, riv över lite citronskal.
Tips:
Skär i snittar och servera som tilltugg på middagsbjudningen.
Recept & bild: Norrmejerier