Chips av Västerbottenost, med löjrom, lök, dill och gräddfil
Ett riktigt trevlig förrätt, snacks eller smårätt. Supergott tilltugg till fördrinken. Enkelt att tillaga och en njutning för både ögat och gommen.
Du behöver:
Ingredienser
100 g Västerbottensost
2 tsk matolja
100 g löjrom alternativt laxrom, sikrom eller forellrom
100 g gräddfil
½ rödlök, hackad
1 dillkvist
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Riv Västerbottensost. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och smörj in med matolja. Fördela osten i fyra lika stora högar på bakplåtspapper så att de är ca 5 cm i diameter. Lämna ca 6-8 cm mellan chipsen. Baka i ugn 5 min eller tills de är gyllenbruna
Ta ut och låt svalna. Toppa chipsen med gräddfil, hackad rödlök, löjrom och dill.
Recept: Niklas Ekstedt
Bild: Norrmejerier
Grillad toast med Nutella och banan
Recept Nutella-sandwich Nutella och banan som fyllning i grillad sandwich är väldigt gott och...
Enkel höstpasta med kantareller, spenat och Västerbottensost®
Kantarellpasta med VästerbottenostKantareller är verkligen skogens guld! Prova den här goda pastan...
Grillad avokadotoast
Grillad avocadotoast Unna dig en god frukost. Skippa din tråkiga ostmacka och gör en mumsig...
Piadina med het bönröra
Piadina med het bönröra Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Fyll bröd med bönröra...