Chips av Västerbottenost, med löjrom, lök, dill och gräddfil

Ett riktigt trevlig förrätt, snacks eller smårätt. Supergott tilltugg till fördrinken. Enkelt att tillaga och en njutning för både ögat och gommen.

Du behöver:

Ingredienser

100 g Västerbottensost
2 tsk matolja
100 g löjrom alternativt laxrom, sikrom eller forellrom
100 g gräddfil
½ rödlök, hackad
1 dillkvist

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Riv Västerbottensost. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och smörj in med matolja. Fördela osten i fyra lika stora högar på bakplåtspapper så att de är ca 5 cm i diameter. Lämna ca 6-8 cm mellan chipsen. Baka i ugn 5 min eller tills de är gyllenbruna
Ta ut och låt svalna. Toppa chipsen med gräddfil, hackad rödlök, löjrom och dill.

Recept: Niklas Ekstedt 
Bild: Norrmejerier

Senaste

Smårätter

Smörpopcorn med Västerbottenost

Smörpopcorn med Västerbottenost

Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...