Smarrig hjortronglass
En riktigt trevlig efterrätt efter en god middag, Den här efterrätten är smidigt att göra i förväg och ta fram strax innan servering.
Du behöver:
4 portioner
3 äggulor
2 dl socker
2 vaniljstänger
2 dl vispgrädde
100 g Västerbottensost®
3 äggvitor
200 g hjortron
50 g mandel
Gör så här
Vispa äggulor och 1 dl socker fluffigt i en bunke och ställ åt sidan. Riv Västerbottensost® fint. Gröp ur vaniljstängerna och blanda innehållet med grädden och vispa till grädden tjocknar. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner riven Västerbottensost® i äggvitorna. Blanda hjortron med det resterande sockret (1 dl) men spara några hjortron till dekoration. Vänd ner de vispade äggulorna i grädden. Vänd slutligen ner äggvitorna och hjortronen tillsammans med hackad mandel i smeten.
Häll upp i en form och låt stå i frysen under minst tre timmar. Ta fram 15-20 minuter innan servering och dekorera med hjortron.
Källa: Norrlandsmejerier
Växter & trädgård
Krans av penséer
En krans av penséer Den vackraste av kransar bunden av söta penséblommor i toner av blått och lila. Häng kransen på ytterdörren eller använd som bordsdekoration. Så här gör du en fin krans av penséer att hänga på dörren. Gör små buketter av penséer och fäst runt...
Mat & recept
Grillad banan med vaniljglass
Grillad banan Grillad banan är en lättfixad dessert som passar alla tillfällen. Den varma och...