Doftpelargonen är utmärkt i bakning och efterrätter. Dekorera tårtor eller baka en riktigt god cheesecake med doftpelargon. Den både smakar och doftar sommar! Följ vårt enkla recept.
Recept cheesecake med doftpelargon
G
ör så här:
Botten
Ca 250 g krossade Digestivekex
100 g smör
Blanda kex och smör.
Tryck ut i en form med avtagbar kant.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min i 200 grader.
Nedre fyllning
300 g hallon och blåbär (halvt tinade) spara några till dekoration.
500 g philadelphiaost
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2,5 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal+ saften av en halv citron
10–12 st strimlade doftpelargonblad av citrondoftande sorter.
Kör ingredienserna i en mixer och häll dem i formen.
Grädda i 200° i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Låt kakan svalna ordentligt.
Övre fyllning
5 dl crème fraiche
2 msk socker
2 msk vaniljsocker
Rör ihop ingredienserna ordentligt och bred över sista fyllning över föregående fyllning.
Grädda ytterligare i 5 min.
Låt sedan kakan kallna.
Dekorera med bär och pelargonblad.
Lycka till!
Bild och recept:Blomsterlandet