Sockerfri glassandwich med chokladbitar

Underbart goda chocolatechipkakor fyllda med krämig glass med jordnötssmör och kakdegsbitar. Serveras som efterrätt eller till fikat.

Ingredienser

6 st sandwiches
Chocolate chip kakor (12 st):

  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 100g smör
  • 3 msk fibersirap honung
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk erythritol
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 40 g hackad sockerfri choklad eller 85-90% mörk choklad
    Glass:

    5 dl grädde
    3 äggulor
    0,8 dl erythritol
    2 tsk vodka (frivilligt)
    4 msk jordnötssmör

    Kakdegsbitar:

    2,5 dl mandelmjöl
    1 msk kokosmjöl
    50g smör
    2 msk erythritol
    0,5 tsk vaniljextrakt
    30 g hackad sockerfri eller 85-90% mörk choklad

Gör så här:

1. Förbered glassen dagen innan eller på morgonen. Häll äggulor och erythritol i en bunke och vispa så fluffigt det kan bli med en elvisp. Tar cirka 10 min.

2. I en separat bunke vispar du grädden lätt, låt den vara fluffig och lite lös, inte hård. Blanda sedan försiktigt ned grädden i äggulorna med en slev. Vänd försiktigt så att du behåller så mycket luft som möjligt. Blanda i vodkan, detta för att glassen inte ska frysa får hårt. Vänd försiktigt i jordnötssmöret.

3. Blanda sedan alla ingredienser till kakdegen och forma till en deg med händerna. Smula därefter ned bitar av kakdeg i glassmeten.

4. Häll smeten i en bunke av något slag som du kan förvara i frysen och låt den stelna över natten eller under dagen. Har du möjlighet så rör om i glassen ett par gånger under tiden.

5. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser för kakorna i en bunke och forma till en deg. Rulla till 12 st bollar och placera på ett bakplåtspapper. Platta ut bollarna lite med en gaffel eller med händerna. 

6. Grädda i ugnen i cirka 13 minuter. Låt svalna och stelna innan du tar bort dem från plåten.

7. Fyll två kakor med glassen och förvara i frysen tills det är dags för servering.

    Grillad toast med Nutella och banan

    Grillad toast med Nutella och banan

    Recept Nutella-sandwich  Nutella och banan som fyllning i  grillad sandwich är väldigt gott och går snabbt att tillaga. Några hallon eller jordgubbar blir extra gott som tillbehör.Ingredienser:8 brödskivor8 matskedar Nutella2 mogna bananer Gör så här: Lägg brödskivor...

    läs mer
    Krämig tropisk kokosdrink

    Krämig tropisk kokosdrink

    Krämig tropisk kokosdrink En drink med tropisk smak och som är god året om. En svalkande drink på sommaren eller en drink som tar dig till varmare platser på vintern!  2 glas Ingredienser:3/4 dl kokosmjölk10 isbitar4 dl tropisk juice (T.ex Bravo) Häll kokosmjölk,...

    läs mer

    Senaste

    Smårätter

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Smörpopcorn med Västerbottenost

    Recept på extra goda popcorn Ett riktigt gott tilltugg är att riva Västerbottenost över popcorn. Prova du också! Du behöver: Ingredienser: 1 paket/100 g micropopcorn50 g smält smör (gärna brynt)1 krm vitlökspulver1 krm lökpulver1/2 krm chilipulver1/2 dl Västerbottensost®Salt...