Sockerfri snickerskaka
En drömmig kombination av fudge, jordnötskräm, salt karamell och choklad.
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser för fudgen tills det är en klibbig deg. Sprid ut i botten av en brödpanna täckt av bakplåtspapper. Ställ i kylen.
2. Tillsätt alla ingredienser för karamellsåsen i en skål och värm upp i mikrovågsugn tills kokosolja bubblar. Rör om och låt svalna. Häll över fudgelagret och ställ i frysen tills karamellen stelnat.
3. Blanda alla ingredienser till jordnötskrämen, förutom kokosmjölet. Använd endast den tjocka delen av kokoskrämen. Blanda sedan i kokosmjöl om krämen är väldigt lös. Det ska bli en riktigt tjock kräm. Bred sedan över karamelllagret. Låt stelna i frysen.
4. Smält chokladen och bred ut över kakan. Toppa sedan med lite riven choklad.
Ingredienser
- 16 bitar
Fudge:
10.8 dl kokosolja
1.6 dl kakaopulver
1.2 dl Jordnötssmör
0.6 dl fibersirap honung
1 tsk vaniljextrakt
Jordnötskräm:
1 dl jordnötssmör
2 dl kokosgrädde (den tjocka övre delen)
2 tsk erythritol
2 msk kokosmjöl
1 tsk vaniljextrakt
Karamell:
(0,8 dl jordnötssmör
4 msk kokosolja
4 msk fibersirap
E nypa havssalt
Chokladtopping
100g sockerfri choklad eller 85-90% mörk choklad
Recept och bilder: The friendly fat company/ Swedishketo